05 april, 2007

Köksdrömmar


Ett annat delikat problem som vi brottas med är KÖKET. Det enda som vi egentligen har kommit fram till är att det INTE kommer att vara kvar där det i nuläget ligger. Rummet är alldeles för litet och ligger helt fel i förhållande till uteplatsen. Dessutom vill vi använda delar av köket till en klädkammare eftersom hallen inte rymmer så mycket. Våra nuvarande alternativ är följande:

1. Kök i tillbyggnaden (4,4x3 m invändigt). Känns som ett bra läge men frågan är hur mycket som behöver byggas om. Taket vill vi absolut ta bort och höja om det ska bli kök där. Takhöjden är bara 2,2 idag. Dessutom skulle vi behöva bygga ut ytterligare så att vi får en groventré mot norrsidan där carporten ju kommer att stå. Frågan är också om det kanske till och med är billigare att riva hela tillbyggnaden och bygga helt nytt eftersom den är dåligt isolerad och taket måste ändras?? Det känns som mycket jobb för liten verkan. Alternativ 2 lockar just nu mest. Tänk ETAGE. Apcoolt *s*

2. Ny tillbyggnad från vardagsrummet mot Folkegatan. Den byggnaden skulle isf vara i lägre nivå än vardagsrummet med huvudingång från vår nuvarande entré. Det skulle då bli ett rum i etage som skulle få hela husets längd(7,5 m invändigt) men en högre takhöjd (nivåskillnaden är ca 0,8-1 m mellan nuvarande entré och bottenvåningen = 4 trappsteg). Hur coolt vore inte det?? En önskan är att det då skulle bli en halv-vägg i nuvarande vardagsrum mot det nya rummet samt eventuellt en liten trappa upp till vardagsrummet för att lättare komma ut till uteplatsen från köket. Uppe på tillbyggnaden skulle man kunna göra en större balkong till sovrummet. Visst låter det som en dröm?! Om vi lyckas hålla i slantarna så kanske det kan bli verklighet. Ja ja... först ska vi måla huset. Klicka på bilden för att få en större bild.

Inga kommentarer:

"Utsidan är grå men det är insidan som räknas"